Het Oude Egypte Toby A.H. Wilkinson

ISBN: 9789043909099

Published: 2006

Hardcover

272 pages


Description

Het Oude Egypte  by  Toby A.H. Wilkinson

Het Oude Egypte by Toby A.H. Wilkinson
2006 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 272 pages | ISBN: 9789043909099 | 10.55 Mb

Egypte en museumcollecties met Egyptische oudheden trekken ieder jaar wereldwijd miljoenen bezoekers die zich vergapen aan de fabelachtige cultuur van de faraos. De oude beschaving van het Nijldal was verbazingwekkend rijk aan koningen enMoreEgypte en museumcollecties met Egyptische oudheden trekken ieder jaar wereldwijd miljoenen bezoekers die zich vergapen aan de fabelachtige cultuur van de faraos. De oude beschaving van het Nijldal was verbazingwekkend rijk aan koningen en dynastieën, goden en godinnen, tempels en graftomben.

Dit boek kan u als betrouwbaar naslagwerk helpen uw weg te vinden in dit bijzonder fascinerende onderwerp.Alle belangrijke archeologische locaties van Egypte en Soedan worden beschreven. Een uniek facet van dit ongeëvenaarde boek is een afzonderlijk lemma voor iedere koning die ooit over Egypte heerste, vanaf de geboorte van de staat tot aan Alexander de Grote.

Beroemde faraos als Ramses de Grote en Toetanchamon prijken naast minder bekende vorsten als Roedjamon en Takelot. Andere lemmas behandelen de belangrijkste koninginnen en hovelingen van het oude Egypte, de godheden en belangrijkste literaire werken, alsmede algemene culturele onderwerpen zoals taal en geneeskunde.

Er is uitleg van specialistische termen die egyptologen gebruiken, zoals ach, Badari en cippus, en van opvallende kenmerken van de Egyptische beschaving waaronder hiërogliefen en mummificatie.Van Abgig tot Zawiyet Oemm el-Racham, van aegis tot zodiak zal dit boek evenzeer toeristen aanspreken als museumbezoekers, geïnteresseerde lezers en wetenschappers.Met 316 illustraties, waarvan 163 in kleur.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Het Oude Egypte":


shumarlaw.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us